Slik deaktiverer du automatisk Wi-Fi-tilkobling i Windows

  1. Sperreforbindelser i Windows 10
  2. Slette et nettverk i Windows 8 eller 7

Les hvordan du deaktiverer automatisk tilkobling eller fjern et av Wi-Fi-nettverkene i Windows 10 . Systemet kobles automatisk til Wi-Fi-nettverk som du tidligere har opprettet forbindelse til. den Windows 10 du er kan forby automatisk å koble til til bestemte nettverk. OS-en vil huske passordet og annen informasjon, men vil kun koble til når man starter tilkoblingen manuelt. Les hvordan du deaktiverer automatisk tilkobling eller fjern et av Wi-Fi-nettverkene i Windows 10

Dette er nyttig for offentlige Wi-Fi-nettverk som du ikke vil koble til automatisk, spesielt hvis du trenger autorisasjon i en nettleser for å bruke dem eller hastigheten går mye å være ønsket.

Innhold:

Sperreforbindelser i Windows 10

For å hindre at Windows automatisk kobles til et Wi-Fi-nettverk i fremtiden, kan du ganske enkelt velge dette alternativet når du kobler til et nettverk. Når du velger et nettverk i Wi-Fi-lokalmenyen, fjerner du avkrysningsboksen "Koble automatisk" før du kobler til.

Når du velger et nettverk i Wi-Fi-lokalmenyen, fjerner du avkrysningsboksen Koble automatisk før du kobler til

Hvis du ikke befinner deg i nettverksdeksjonsområdet for øyeblikket, ser du det ikke på Wi-Fi-panelet. Du kan imidlertid redigere den lagrede profilen i systemet for å endre denne innstillingen.

For å gjøre dette, åpne Innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi . Klikk på linken "Administrer kjente nettverk . "

Velg nettverket du vil endre i listen, og klikk på "Egenskaper" . Du kan bruke søkefeltet eller filtreringsalternativene for å finne nettverket du trenger for øyeblikket.

Du kan bruke søkefeltet eller filtreringsalternativene for å finne nettverket du trenger for øyeblikket

Still inn alternativet "Koble automatisk innenfor rekkevidde" til "Av" . Windows kobler ikke automatisk til nettverket, men du kan manuelt koble til nettverket uten å skrive inn passordet og andre parametere.

Windows kobler ikke automatisk til nettverket, men du kan manuelt koble til nettverket uten å skrive inn passordet og andre parametere

Slette et nettverk i Windows 8 eller 7

Dette alternativet er ikke tilgjengelig i Windows 7 og 8. Hvis du har et Wi-Fi-nettverk, vil systemet automatisk koble til det. Den eneste måten å forhindre automatisk gjenkobling til et lagret nettverk, er å slette det. Dette betyr at du må skrive inn Wi-Fi-nettverkspassordet ditt og andre legitimasjonsbeskrivelser hvis du vil bruke det i fremtiden.

Hvis du vil slette et nettverk i Windows 7, går du til Kontrollpanel > Vis nettverksstatus og oppgaver > Administrer trådløse nettverk . Velg Wi-Fi-nettverket du vil glemme, og klikk Slett nettverk .

I Windows 8 må du bruke kommandoen netsh fra kommandolinjen for å slette et lagret Wi-Fi-nettverk.

For dette lansere kommandovinduet og kjør følgende kommando, erstatt navnet "WiFiName" med navnet på det lagrede Wi-Fi-nettverket.

netsh wlan slette profilnavn = "WiFiName"

netsh wlan slette profilnavn = WiFiName

Etter å ha kjørt denne kommandoen, fjerner datamaskinen din nettverket.